Många lider av dödsångest

En vanlig form av ångest som det inte pratats om speciellt mycket, men som en del kändisar berättat att de lider av, är dödsångest. Antingen kan man ha det från barndomen eller så kommer den krypande efter en traumatisk händelse.

12220679-middle-age-man-suffering-from-a-headache

I Aftonbladet kan man läsa att sångerskan Rita Ora går i terapi varje vecka för sin plågsamma dödsångest. Hon berättar i en artikel att döden är hennes störta fobi och att hon drabbats av panikattacker på grund av att hon tänkt på livet slut. Dödsångesten kom redan när Ora var liten men det är inte förrän nu som hon tagit tag i problemet och försökt bota ångesten.

Dödsångest har olika grund

Att en så stor världsstjärna som Rita Ora går ut med att hon lider av dödsångest, kommer förmodligen leda till att flera blir öppna med sin ångest. Det är nämligen väldigt vanligt att ha och många lider av det. Ångesten kan komma från många olika håll och medan vissa haft det hela livet, får andra det efter traumatiska upplevelser. Det kan exempelvis handla om att någon nära en har gått bort. Detta får de flesta att tänka mer på döden och när man ska välja allt från en gravsten på stentorget.se, till en kista och en begravningsplats till den avlidne, är det inte konstigt att man själv börjar oroa sig över hur det är när man är i livets slutskede.

Schulman om ångesten

En annan känd person som varit öppen med sin dödsångest och pratat om det i flera olika forum är Alex Schulman. I Expressen har han pratat ut om just det och han säger att han lider både av dödsångest och existentiell ångest. Han har gått hos psykolog ett tag nu eftersom han har svårt att sova på grund av sin ständiga ångest. Dessutom pratar han och skriker i sömnen för att han har så pass mycket ångest.