Så skapar du ett hemmaspa för bättre välmående

Att spendera någon timme i ett mysigt hemmaspa kan vara det du behöver för att slappna av. Gör en massagebehandling på dig själv, smörj in kroppen med vårdande produkter och mys sedan i en härlig morgonrock. Det är välgörande för både kropp och sinne.

När du behöver stanna upp och ladda dina batterier är det perfekt med ett hemmaspa. Att du har en mysig miljö är a och o för ett hemmaspa. Börja dock med att skaffa dig antingen en mysig morgonrock eller badrock. Det finns morgonrock och badrockar att beställa på nätet i olika material och färger, och att kunna svepa in dig i en morgonrock spelar stor roll när du har ett eget hemmaspa.

Gör miljön mysig

Förutom vad du själv har på dig är miljön runtomkring viktig. Se till att göra badrummet mysigt och ombonat. Det kan du göra genom att tända doftljus, ha fluffiga handdukar som du torkar dig med och spela lugn musik. Ett tips är även att dämpa belysningen, det gör stämningen i badrummet lugnare och mer gemytlig. Hemmaspa är perfekt för att stressa av och fokusera på återhämtning.

Investera i bra produkter för hela kroppen

Produkterna du använder när du spaar hemma är också viktiga. Tänk på att ha produkter för hela kroppen. Att ha en mjukgörande olja eller hudlotion som du kan smörja in din kropp med efter ett härligt bad eller en dusch är en bra idé. Till ansiktet kan du ha en ansiktsmask som verkligen rengör och återfuktar huden på djupet. Ha även en ansiktskräm som du smörjer in ansiktet med efter ansiktsmasken. Fötterna kan du ge extra kärlek genom ett fotbad och sedan smörja in dem i en välgörande fotkräm. Du kan alltid göra egna spaprodukter av det du har i skafferiet.

Ge kroppen massage

Behandlingar som du kan genomföra i ditt egna hemmaspa är bland annat massage av kroppen. Du kan ge olika kroppsdelar lite extra uppmärksamhet genom massage. Investera i en härlig massageolja. I ansiktet kan du också lösa upp spänningar med en lätt massage. Du kan massera samtidigt som du smörjer in hyn med ansiktskrämen. Fötter och ben brukar också må gott av massage. Om du har spänningar i axlar och nacke kan du göra några stretchövningar som gör att kroppen slappnar av. Spänningar leder ofta till huvudvärk.