Så stöttar en begravningsbyrå dig i sorgen

När du mist en anhörig planerar du vanligen en begravning samtidigt som du har sorg. Det kan vara en både skön och märklig känsla att fokusera på de praktiska aspekterna av dödsfallet, i stället för att lägga allt fokus på sorgekänslorna. Genom att välja en begravningsbyrå som verkligen bryr sig får du dessutom stöd under tiden kring begravningen.

Ingen ska behöva stå där ensam i sorgen, det tycker Fenix begravningsbyrå är en självklarhet. Deras begravningsrådgivare eftersträvar därför ett lyhört bemötande när kunderna kommer till dem. I det som kan vara den svåraste stunden någonsin – att mista en anhörig är sällan enkelt – kan det vara skönt att veta att det är okej att hantera sorgen så som du finner bäst och att du kan få hur mycket eller lite hjälp du vill när du ska planera begravningen.

De vanligaste reaktionerna vid sorg

Man kan reagera olika på sorg. Vanliga reaktioner är dock känslor av overklighet, tomhet och saknad. Många känner också ilska och/eller oro, skriver både Doktor.se och 1177.se på sina respektive webbplatser. Det här är något som rådgivarna på https://fenixbegravning.se/ känner igen och av erfarenhet vet de hur viktigt det är att utgå från den enskildes behov.

Viktigt att ge dig själv tid att sörja

Det blir sällan bra om du försöker planera begravningen direkt efter dödsfallet. Rådgivarna på Fenix begravningsbyrå kan berätta om situationer där en anhörig kommit direkt in till dem efter dödsbeskedet och hur den anhöriga sedan inte kommer ihåg något av mötet på grund av chocken. Ge dig med andra ord tid att landa i förlusten.

När du är redo att planera tillsammans finns rådgivarna där. Som Psykologiguiden.se skriver i en artikel om förlust och sorgbearbetning är det viktigt att kunna dela det svåra – och att lyssna medan det sker. Du har säkert massor av berättelser om den avlidne, berättelser som kan göra begravningen än mer personlig. Rådgivaren lyssnar medan du berättar.