Mildra urinvägsinfektion

Trött på att jämt och ständigt dras med urinvägsinfektioner? Det finns faktiskt saker du kan göra, till exempel äta mindre kött och säkerställa att du faktiskt går på toaletten ofta och tömmer blåsan. Plus att det finns en hel del sätt att mildra symptomen som infektionen ger. Här är några saker som är bra att veta.

Det är inte roligt att åka på en svidande urinvägsinfektion, men ibland oundvikligt tyvärr. Infektionen uppstår genom att bakterier kommit in i urinröret och sedan letat sig upp i urinblåsan vilket gör att du behöver gå på toaletten ofta och det svider när du kissar. På läkarspråk säger man ofta UVI som infektionen förkortas och oftast försvinner den av sig självt. Dock kan du faktisk hjälpa till att få bort infektionen fortare, och det är att tömma blåsan helt och hållet, ofta. Då behöver du dricka mycket vätska, och det spelar faktiskt inte någon roll vilken vätska du dricker bara du dricker. Men om du tror på att tranbärsjuice är något som förhindrar UVI får du allt tänka om, för det är bara en myt.

Myter om urinvägsinfektioner

En seglivad myt om urinvägsinfektioner är att du kan förhindra dess uppkomst genom att dricka tranbärsjuice ofta, men det stämmer inte. Däremot kan juicen hjälpa till att lindra symptomen du får av infektionen genom att dricka mycket vätska som sagt, och då kan du såklart varva med tranbärsjuice men det rekommenderas inte att du dricker det i stället för att behandlas med en antibiotikakur de gånger när infektionen inte läker ut av sig självt. Det ger inte samma goda effekt och blir faktiskt dyrare i längden med tanke på de mängder tranbär du behöver få dig. Det är som sagt bara en myt om att juicen tar bort infektionen. Vill du däremot undvika att drabbas av UVI eller minska risken en aning ska du dra ned på köttkonsumtionen. Ny forskning visar nämligen att vegetarianer får urinvägsinfektioner mer sällan än vad köttätare får på grund av att kött innehåller mer kolibakterier som orsakar infektionen än vad grönsaker gör – så det kan vara värt att prova i alla fall om du ofta dras med den här typen av problem.