Sluta klaga – hjälp din partner att sluta röka

Många rökare upplever att deras omgivning står oförstående inför ovanan att röka. Många förhåller sig stöttande och förstående, men alla är inte riktigt så barmhärtiga när det kommer till deras partners rökvanor. Klagomål och suckar är istället det som kommer ut när rökpausen är framme igen. Ett ganska ineffektivt sätt att hjälpa till, faktiskt.

Varför inte lägga ner taktiken med att klaga och sura? Din partner kommer inte att sluta röka av att du retas. Tvärtom kommer det bara innebära slitningar i er relation. Istället bör du se till att uppmuntra din partner till mer hälsosam livsstil. Det kan vara genom att beställa hem en e-cigg till din partner, för att visa att du skulle uppskatta alternativ som inte är bevisat lika häslofarliga som klassiska cigaretter. På https://www.cigoteket.se kan du köpa ett startpaket till din partner, och de har massa olika typer av vapes som säkert kan passa din partners smak.

Vänja sig vid alternativ

Hur får jag min fru att sluta röka? Den frågar ställer dig manspanelen i Expressen. Manspanelen verkar rörande överens om att det är svårt att få en storrökare att helt lägga av under en senare del av livet. Det du däremot som partner kan göra är att stötta och uppmuntra partnern. Det är till exempel lättare att sluta röka om man sover bättre. Se till att din partner mår bra i det stora hela, helt enkelt, eftersom ett bättre välmående överlag bidrar till att man kan utmana sina ovanor som oftast är en form av tröst.

Har din partner gett nyårslöfte efter nyårslöfte om att sluta röka? Många skiljer sig i januari för att man är trött på alla löften kring nyår. En del lyssnar inte längre till löftet, alla tidigare misslyckanden gör sig påminda.