Undvik ångest över ekonomin

Ekonomiska problem skapar ångest, det råder det ingen tvekan om. Men det finns sätt att slippa ångesten – det gäller bara att få grepp om sin ekonomi, vilket man kan få genom att samla sina lån med hjälp av en låneförmedlare.

ekonomi stress pengar jobbAtt ha ångest över sin dåliga ekonomi är det många som har, men framförallt ensamstående mammor har det visat sig. Enligt Sveriges Radio är det många ensamstående mammor som skäms så mycket över sin ekonomiska situation att de hellre tar lån än att be om hjälp för att få rätsida på sina ekonomiska bekymmer, och det om något är en källa till ångest – och har man redan problem blir det bara värre.

”Många skäms över att vara fattiga. Men för den som lider av psykisk ohälsa och samtidigt har dåligt med pengar känns skammen ofta dubbel” läs mer här.

Precis som citatet ovan syftar till så bidrar en dålig ekonomi i kombination med psykisk ohälsa till allt annat än en positiv utkomst. Men hur ska man då göra för att få rätsida på sina problem? Ett tips är att djupdyka i sin ekonomi och se över sina inkomster och utgifter, men framförallt så ser man vad ens lån i dagsläget kostar en. En god idé kan till exempel vara att samla sina lån hos en enda aktör, något man kan läsa mer om hos consector.se vilka arbetar just med förmedla och samla lån åt privatpersoner. På så vis slipper man argumentera direkt med olika banker och slipper även ta fler lån, ett större lån hos en aktör gör bland annat att man kan sänka sin månadsränta med hundralappar och i många fall tusenlappar. En annan fördel att använda sig av en låneförmedlare är också att endast en enda kreditupplysning genomförs, något som hindrar att din kreditvärdighet sänks genom att flera upplysningar görs i ditt namn. Sänkt kreditvärdighet är nämligen något man drabbas av när många kreditupplysningar till Upplysningscentralen UC görs och det försvårar när man vill ta lån i framtiden, vilket man kan läsa mer om hos Svenska Dagbladet som skrivit om just detta.